The Koyal Group Info Mag: Mätä muna avaruudessa? Sitähän komeettoja haisee

Oletko koskaan miettinyt, mitä komeetta voisi haisee kuin se matkansa avaruuteen? No, enään: Lyhyt vastaus on, että se haisee, tähtitieteilijät sanovat.

 

Tämä on tuomio, jota Euroopan avaruusjärjestön Rosetta komeetta avaruusalus, joka on haistaa noin Churyumov-Gerasimenkoa komeetta viimeiset pari kuukautta.

 

Altistuminen auringonvalolle aiheuttaa "kaasun vapautuminen" ja noidan pataa sekoitus rikkivetyä, formaldehydi, ammoniakki ja syaanivetyä muutaman muun syövyttäviä kaasuja heitetty, tutkijat raportoivat.

 

Tuloksena hautua toisi mieleen mätä muna, alkoholi, hevosen pissalle kanssa ehkä jotkut karvasmantelit heitetty, Euroopan tutkijat raportoivat.

 

"Jos voisit haistaa komeetta, haluat luultavasti halua, että sinulla oli ei", he sanoivat hieman ironinen blogi lähetetty ESAn verkkosivuilla.

 

Väline kyytiin Rosetta avaruusalus, massaspektrometrissä, on analysoinut allekirjoitukset kaasujen keitettiin pois komeetan pää, tai kooma, koska se tulee lähemmäs ja lähemmäs aurinkoa.

 

Niin epämiellyttävää kuin komeetan "aromi" ääniä (ja todennäköisesti haisee), se on tutkijoiden innoissaan, mitä se voi paljastaa noin antiikin kemialliset aineosat oman aurinkokuntamme.

 

"Sen hajuvettä ei ehkä Chanel nro 5, mutta komeetat selvästi on omat mieltymykset," tutkija Kathrin Altwegg yliopiston Bernin sanoi.

 

Churyumov-Gerasimenkoa peräisin Kuiperin vyöhyke, alue aurinkokunnan ulottuu kiertoradalla Neptunuksen ulospäin, ja sen kaasumainen meikki voi verrata muihin komeetat mistä vieläkin kauempana Oort pilvi.

 

Erot sisällön komeettoja mistä ne voisivat auttaa ymmärtämään kemian meikki aurinkokunnan sillä se oli, tutkijat sanovat.

 

Rosetta avaruusalus, käynnistettiin vuonna 2004, saapui naapurustossa komeetta elokuussa, tulossa ensimmäinen tieteellinen koetin koskaan mennä kiertoradan komeetta.

 

Se on mukana pieni robotti Lander, dubattuna Philaen ja varustettu omalla sviitti tieteen välineitä, jotka ESAn tutkijat ohjaavat alas komeetan pintaan marraskuussa.

 

Komeetta, jossa Rosetta avaruusalus seuraavat pitkin, tekee sen lähin lähestymistapa aurinko - noin 114 miljoonaa kilometriä - on 13 elokuu 2015.

 

Komeetta on nimetty sen discoverers, Klim Ivanovych Churyumov ja Svetlana Ivanovna Gerasimenkoa, joka ensimmäisenä havaittu sen aikana tutkimuksen kaukoputken valokuvauslevyille vuonna 1969.

 

Sen kiertoaika Auringon ympäri on 6,45 vuotta, ja se pyörii kerran 12,4 tuntia, kun se matkansa aurinkokunnan.

Source: http://www.techtimes.com/articles/18581/20141023/rotten-eggs-in-space-that-s-what-comets-smell-like.htm